SRC Belgesi Nasıl Alınır?

SRC Belgesi Nasıl Alınır, sorusu adaylarımız tarafından ilk etapta bizlere sorulan sorulardan bir tanesidir. Öncelikle bunun bir süreç olduğundan bahsetmek gerekir. SRC Belgesi almak için SRC Eğitimi ve SRC Belgesi Sınav periyodlarını tamamlamak gerekir. Bazı özel durumlar ise Sınavsız SRC Belgesi alabilmenize olanak sağlar. (Bu konuya yazımın sonunda değineceğim.)

SRC Belgesi almayı birkaç adımda birlikte inceleyebiliriz. Öncelikle; en az B Sınıfı Ehliyet Belgenizin olması ve en az 18 (on sekiz) yaşında olmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir SRC Kursuna giderek kayıt olmanız gerekir. Kayıt sonrasında SRC Eğitimleriniz planlanarak belirli günlerde SRC Eğitimlerini almanız gerekir. Dijital ve fiziki eğitim materyalleri sizlerle paylaşılır. Her dönem her ayın 15’inde açılır ve eğitim süresi genel olarak 1 (bir) ay sürmektedir. 1 (ay) sonunda SRC Sınavları düzenlenerek 2 (iki) basamaklı SRC Sınavları yapılır.

src-belgesi-nasil-alinir
src-belgesi-nasil-alinir

Belirli okullarda saat 10:00 itibari ile sınavlarını yapılır. İki oturumdan oluşur.

İlk SRC Sınav basamağı, yazılı olmak suretiyle 40 (kırk) soru sorulur. Burada en az 28 (yirmi sekiz) doğru yapmanız ve 70 (yetmiş) puan ve üzeri almanız gerekir. (Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmez. Boş bırakmak yerine tüm soruları çözmenizi tavsiye ederiz.) Gün içerisinde sonuçlarınız okulun panolarına asılarak bilgilendirme yapılır.

Başarılı olan adaylar ikinci basamak Uygulamalı Görsel Sorular sınavına girer. 3 (üç) komisyon görevlisi dijital soruları akıllı tahta aracılığı ile 3 (üç) soru şeklinde katılımcıya aktarılır. Katılımcı dan en az 2 (iki) doğru cevap vermesi istenir. Görsel soruların sonuçları kayıtlı olduğunuz kuruma ilk iş günü içerisinde MEBBİS sistemi üzerinden bildirilir. Kursunuz sizleri arayarak sınav sonuçlarınızı sizlerle paylaşır.

SRC Belgesi Yazılı Sınavdan Başarısız Oldum Ne Olacak?

Başarısız olmanız halinde toplam 4 (dört) hakkınızdan bir tanesi gidecektir. Bir sonraki sınav tarihini beklemeniz gerekir. Bazı durumlarda erken sınavlar olmaktadır.

SRC Belgesi Görsel Sınavından Başarısız Oldum Ne Olacak?

Bu durumda, sadece görsel sınava gireceksiniz. Yine toplam 4 (dört) hakkınızdan her girdiğiniz sınav azalacak şekilde hakkınız dolmaktadır.

SRC Belgesi Tüm Sınav Haklarımı Kullandım Şimdi Ne Olacak?

SRC Belgesi sınavlarının hepsinden başarısız olmanız ve sizlere tanımlanan 4 (dört) hakkınızın hepsinin dolması durumunda yeniden dosya açtırmanız gerekmektedir. Tekrar kayıt işlemleri ve eğitim süreçleri uygulanacaktır.

SRC Belgesi Kısa Notlar

SRC Belgesi almak için öncelikle 18 (on sekiz) yaşını doldurmuş ve en az B Otomobil Ehliyet Belgesine sahip olmanız gerekir. SRC Belgesi süreceğiniz aracın sınıfını belirlememektedir. Aracınızın sürülebilir sınıfını Ehliyet Belgesi belirlemektedir. Bazı yanlış bilgiler sürekli tarafımıza yöneltilen sorular arasında yer almaktadır. “Yolcu Taşımacılığı Mesleki Yeterlilik Belgesi olan SRC 2 Belgesini almak için Otobüs veya Minibüs ehliyeti aldıktan sonra SRC 2 Belgesi alabilirim.” düşüncesi tamamen yanlıştır. B Ehliyetiniz olması SRC 2 Belgesini almak için yeterli olacaktır. Tabi araç sınıfınıza göre de SRC Belgesini aldıktan sonra Ehliyet Belgenizi de o araç sınıfına göre almanız gerekir.

SRC Belgesi için SRC Belgesi vermeye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumları tercih etmeniz gerekir. Piyasada bildiğimiz komisyoncu, aracı, çantacı olarak tabir edilen kişileri tercih etmemeniz olacaktır. Ne zamandan ne de paranızdan kayıp yaşamanızı istemeyiz.

Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. Yetki Belgelerimizi talep edebilirsiniz.

Sınavsız SRC Belgesi Nasıl Alınır?

Sınavsız SRC Belgesi ile ilgili 25.02.2003 tarihinden önce ehliyet belgesi sahibi olmanız gerekir. Konu ile ilgili detaylı bilgiye; 5 Dakika da SRC Belgesi Nasıl Alınır? yazımızı inceleyebilirsiniz.

0/5 (0 Reviews)

Yorum yapın